• featured
  • featured
  • featured
  • featured
  • featured
  • featured
  • featured
  • featured
  • featured
  • featured

Beperkte Fiscale Vertegenwoordiging

Beperkte Fiscale Vertegenwoordiging (BFV) kan uitkomst bieden bij de invoer van goederen in de Europese Unie. Wanneer een importeur vanuit het buitenland verlangt dat de goederen worden ingeklaard in Nederland, heeft deze eigenlijk een Nederlands BTW-nummer nodig. Daar beschikt de importeur niet over. Om een wirwar aan moeilijke procedures te voorkomen, kan Fonotoon BV dan optreden als Beperkt Fiscaal Vertegenwoordiger voor de buitenlandse importeur.

Fonotoon beschikt over de benodigde vergunning voor Beperkte Fiscale Vertegenwoordiging. Als een slagvaardige specialist kan Fonotoon als Beperkt Fiscaal Vertegenwoordiger op vakkundige wijze de verantwoordelijkheid overnemen voor de BTW die de buitenlandse importeur moet betalen. Zo kunnen de goederen zonder problemen naar het land van de importeur worden getransporteerd. Beperkte Fiscale Vertegenwoordiging zorgt op die manier voor een soepeler logistiek proces.

Daarnaast is er sprake van een liquiditeitsvoordeel. Laat een Frans bedrijf goederen direct importeren in Frankrijk, dan moet het bedrijf BTW betalen voor de invoer. Laat het deze goederen echter inklaren via Rotterdam, dan hoeft dat niet. Nederland en België zijn de enige landen in de EU die het systeem van Beperkte Fiscale Vertegenwoordiging kennen. Dit geeft ons een mooie positie op de markt.

Beperkte Fiscale Vertegenwoordiging is niet alleen mogelijk bij zogeheten AB-transacties, waarbij bijvoorbeeld A uit bijvoorbeeld Canada iets verkoopt aan B uit Spanje, maar ook bij ABC-transacties. In het geval van ABC-transacties kan A uit Canada ook iets verkopen aan B uit Spanje, maar worden de goederen geleverd in C, bijvoorbeeld Frankrijk. Ondanks dat dit voor de Beperkt Fiscaal Vertegenwoordiger en voor landen B en C extra verplichtingen oplevert, is er weer een prettig voordeel in het logistieke proces. Na invoeraangifte mogen de goederen namelijk zonder controle van de douane vervoerd worden.

Het systeem van Beperkte Fiscale Vertegenwoordiging levert dus diverse voordelen op. In samenwerking met Fonotoon kan er zelfs opslag en distributie plaatsvinden vanuit Nederland naar alle mogelijke bestemmingen. Fonotoon staat voor een heldere en effectieve aanpak, in samenwerking met de importeur en transporteur.

Wilt u meer weten over Beperkte Fiscale Vertegenwoordiging bij Fonotoon? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Per mail bereikt u ons op info@fonotoon.nl en u kunt tijdens kantooruren bellen naar 013 515 6660.