• featured
  • featured
  • featured
  • featured
  • featured
  • featured
  • featured
  • featured
  • featured
  • featured

Advies

Van alle import en export in de EU handelt de Douane maar liefst een kwart in Nederland af. Dat komt doordat de Nederlandse (lucht)havens de grens van de EU vormen en dus een enorme rol spelen. Voor de Douane is een organisatietechnische en technologisch hoogstaande werkwijze daarom essentieel. Daarmee kunnen Nederlandse en Europese regelgevingen gehandhaafd worden in alle import, export en transport van goederen. Fonotoon draagt als allrounder op douanegebied zijn steentje bij voor bedrijf en burger.

Gediplomeerde medewerkers, jarenlange ervaring, kennis van de meest actuele jurisprudentie en nauwe contacten met overheidsinstanties. Het zijn de ingrediënten van ons vakkundige douaneagentschap, waarmee we u graag van dienst zijn. Voor de meest uiteenlopende zaken kunt u advies opvragen bij onze medewerkers. Enkele van de onderwerpen waarvoor wij u kunnen adviseren:

Douanewaarde

Welke invloeden zijn er van toepassing op het vaststellen van de Douanewaarde? Wat zijn bijkomende kosten en welke mogen in mindering gebracht worden?

Leveringsvoorwaarde

Moeten de kosten van de vracht nu wel of niet bijgeteld worden? En welke kortingen zijn van invloed op de douanewaarde?

Goederencode (gecombineerde nomenclatuur)

Om te bepalen hoeveel rechten er bij invoer verschuldigd zijn, dienen de goederen op een juiste wijze ingedeeld te worden in het tarief van invoerrechten. In samenspraak met onze klanten zijn wij in staat om de juiste goederencode te adviseren. Mochten er nog twijfels zijn, dan kunnen we altijd een BTI of BTO aanvragen.

BTI Bindend-tarief-inlichting

Indien er twijfels zijn over de juiste indeling kan de douane gevraagd worden om een bindend-tarief-inlichting. Deze is 6 jaar geldig en is van toepassing in de gehele EU. Aan de hand van de versterkte informatie zal de douane een schriftelijke uitspraak doen over de indeling.

BTO Bindende-oorsprong-inlichting

Ook hier geldt dat er, bij twijfel over de oorsprong, een bindende-oorsprong-inlichting geregeld worden. Vaak wordt de oorsprong aangetoond a.d.h.v. oorsprongsbescheiden zoals ‘FORM.A’ of ‘EUR.1’.

Entrepot

Wanneer is het raadzaam om mijn goederen op te slaan? Want dan hoef ik toch geen rechten te betalen? In overleg met de cliënt worden alle zaken afgewogen teneinde het meest efficiënt advies te bieden.

Verzoeken tot teruggaaf/bezwaar en beroep

Bent u het niet eens met de beslissing van de douane over het berekende invoerrecht? Bent u van mening dat u bepaalde kosten ten onrechte moet betalen? Fonotoon kan, als gevolmachtigde, namens u optreden om de zaken te laten corrigeren.